Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лаврівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 22214799) був реорганізований і увійшов до складу Долинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Ой, весела в нас зима !

                 Зима – весела пора року : час сподівань, очікування дива, отримання подарунків, святкування у колі рідних та друзів !

                                    Новорічні та Різдвяні свята в Лаврівці  пройшли весело, з дотриманням звичаїв та обрядів.

  В День Святого Миколая 19 грудня  діти та дорослі переглянули зворушливу виставу про добру селянську сім’ю, яка очікує дива, ознайомилися з традиціями веселого народного свята. Приємною несподіванкою була зустріч з англічанкою, волонтером Корпусу Миру в Україні Келлі Джо та працівниками Долинської районної дитячої бібліотеки Ларисою Свірсою та  Антоніною  Павлюк, які провели «смачний» майстер – клас та разом із Святим Миколаєм привітали дітей та  роздали  солодкі подарунки.

     В передноворічні дні діти села потрапили в казкову феєрію – особливу, неповторну атмосферу   чарівної казки  в  Будинку культури  м. Долинська.  Вистава  «Новий рік в Трансільванії»  дозволила дітям бути мрійниками.

     Гарною традицією стало для Лаврівчан щороку в центрі села відкривати новорічну ялинку.  Кожна людина, дитина протягом свят  в будь-який час доби  милувались новорічною красунею,  яка дбайливо  прикрашена мешканцями села  всілякими цікавими  іграшками, проводили зустрічі та  робили селфі.

      Новий 2019 рік село відсвяткувало гучно ! Святковий концерт підняв настрій : гуморески, сценки, вірші розказували як дорослі, так і діти .  Дід Мороз та Снігуронька ( Сергій та Юлія Шумейко) побажали усім присутнім  здоров’я,  затишку в оселях, здійснення мрій та сподівань, щирих усмішок , процвітання та миру. Головною фішкою  Нового року   був розіграш безпрограшної лотереї, який супроводжувався веселим сміхом,  примовками та креативними  подарунками:

Кому дісталася лопата,
Кому дощик волохатий,
Кому яблука, лимони,
А кому спиртні напої…
Пораділи всі за того,
Хто отримав  головний приз
Дід Мороз з веселим сміхом
Його господарю приніс!

      Дочекалися ми і свята і для  серця, для душі : на столі кутя багата, пиріжки, узвар, книші !  У святковий прекрасний день Різдва діти села з оселі в оселю носили Різдвяну зірку, колядували, вітали господарів зі святом, співали пісні та зичили здоров’я.

      Кульмінацією свят  був захід «Знавці новорічних та різдвяних свят» , в якому змагалися  діти та батьки.  Завідуюча бібліотекою Світлана Місюня наголосила на тому, що як гідні нащадки своїх предків  ми повинні знати, шанувати наші кращі звичаї, традиції, бо від цього залежатиме наша духовність, наша цивілізованість, і врешті-решт, майбутнє нашої рідної України.

       Теми «Релігія», «Звичаї та традиції», «Географія»,  «Історія», «Література»  розширила  нам  знання про народження Ісуса Христа,  різдвяні  традиції в Україні та світі, відтворила події, описані в оповіданнях та казках, ознайомили з календарно - обрядовими піснями, згадували  прислів’я та промовки , відгадували загадки та  продовжували вірші.

     А  тест – гра  дала нам зрозуміти, що треба більше цікавитися  та вивчати   звичаї та традиції : знання не важкі і вчитися ніколи не пізно. З  Блеф- грою  «Чи вірите ви…»  ми мандрували країнами світу  в новорічну та різдвяну ніч, а Аукціон-гра  довела, як добре ми вміємо торгуватися!

      Хоча по балах виграла команда батьків ( переміг звичайно досвід), але наші сучасні діти  в багатьох питаннях  освідченніші,   мають знання, духовно розвинуті,  а головне  - діти та батьки показали, що вміють працювати в команді, мають комунікативні навички і знають традиції українського народу. В обіймах раділи один за одного усі !

       Закінчилися новорічні свята, але надовго запам’ятається те тепло людських сердець, яке проявляється завжди, незалежно від пори року чи часу доби.

     Наші свята ніколи не проходять  без чарівників, які не дивлячись ні на що завжди прийдуть на допомогу, а вдячність від дітей та населення отримують  приємним  словом «Дякуємо» ! Депутатам районної ради Інні Зеленокорінній та Сергію Шумейко, голові СФГ «Фаворит» Миколі Місюні  за смачні подарунки,  керівнику АФ «Долинка» Сергію Пугачу за  придбання новорічної ялинки, Ларисі Свірсі та Антоніні  Павлюк за креативні ідеї та часті зустрічі з дітьми, депутату сільської ради  Альоні Шумейко за постійну підтримку в організації свят, аматорському колективу «Берегиня» та аматорам сцени за гарно проведені концерти;  Світлані Місюні, завідуючій бібліотекою  за  неординарний підхід до кожного свята, за море позитиву ; керівнику агрофірми   «Долинка» Сергію Пугачу, голові СФГ «Фаворит» Миколі Місюні за очищення доріг від снігу.

   Особлива подяка  Лаврівському сільському голові Бирчі Валентині Вікторівні, яка доклала усіх зусиль, щоб час , проведений протягом усіх новорічних та різдвяних свят був сповнений позитивним настроєм, приємні спогади про них, думаю, залишаться у дітей та населення надовго.

                                                                  Надія Сафонова,

                                                                секретар Лаврівської сільської ради

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *